;

marți, 3 mai 2016

Festivalul Filmului European, Editia a XX-a, 2016

      Lumeee, lumeee... cu ocazia Zilei Europei sunteti invitati la petrecere film :). Organizatorii evenimentului Festivalul Filmului European (FFE) ajuns la cea de-a XX-a editie in 2016, zic ca e de neratat : "Festivalul oferă publicului său filme de tot felul, pentru că varietatea Uniunii Europene este cel mai bine ilustrată prin intermediul cinematografiei europene, diversă, savuroasă și neașteptată, asemeni unui bufet suedez cu bucătărie mediteraneană, nordică și slavă, asamblat cu rafinament franțuzesc, pragmatism german, stil danez și sobrietate britanică."  

  Afla primul ce e nou, conecteaza-te cu evenimentul aici: http://ffe.ro/ sau pe pagina de FB: https://www.facebook.com/ffeRomania

      Daca v-am ispitit, senzatiile adevarate le traiti in fata marelui alb, ecranul de proiectie. Veniti pregatiti sa radeti, sa oftati, sa sperati, sa plangeti si sa va bucurati de filme europene, de  multiculturalitatea europeană.

       Cand? În perioada 5-29 mai 2016

       Unde? Proiecțiile vor avea loc în șase orașe din România : 

  • București (5-15 mai), 
  • Baia Mare (13-15 mai), 
  • Cluj-Napoca (20-22 mai), 
  • Tirgu Mures (20-22 mai), 
  • Timișoara (27-29 mai), 
  •  Hunedoara (27-29 mai).

Programul complet il gasesti aici: http://ffe.ro/Filme-Program.html#Aexpand9 

Haideti cu prietenii vostri, filmele sunt alese pe spranceana. De abia astept! :)

 

 PS: La multi ani, Europa! :) Felicit echipa pentru efortul sustinut de a face acest eveniment Festivalul Filmului European sa existe si sa creasca:  Institutul Cultural Român, partenerii săi de nădejde în selecția și aducerea filmelor: ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene, Institutele și Centrele Culturale ale acestora, Uniunea Cineaștilor din România.

       La douazeci de ani festivalul e in floarea tineretii, sa creasca si mare si, mai mult, sa aduca bucurie in sufletele cinefilior din Europa si din lumea intreaga. Eu astept cu interes proiectii si in orasele mai mici :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu