;

joi, 22 decembrie 2016

Cel mai iubit dintre pisiceni, Mitzu

           In urma cu multi ani a intrat in viata mea si o pisica. Am vrut o pisica, care sa faca pui. Prietena mea, experta in pisicologie, a ales din cei doi pui pe care ii avea pisica, "pisica- fetita". Am convenit ca o sa o cheme Mitzura. Frumos nume. Frumoasa pisica. Toata lumea fericita. Trece o vreme si ne dam seama ca Mitzura nu prea are cum sa faca pui, ca e motan! Pam-pam! Na, asta e cand apelezi la experti mergi pe mana lor, convins, ce sa mai ceri si alte pareri, expertul stie, cunoaste! Ce sa-i faci, n-ai ce sa-i faci! Asa ca...sa ne traiasca MITZURU!
           Sa ai o pisica la bloc e un lucru de neconceput  pentru multa lume. Da, si mie imi pare rau ca nu si-a cumparat motanul casa lui si sa stam la el acasa!
          Se zice ca pisicile seamana cu stapanii lor.
        Unele chestii le-am observat  din prima, canapeaua noua i-a placut grozav si lui Mitzu. S-a agatat si atarnat de tot ce se putea, manerele le-a hacuit,i se mai tara si de-a latul pe covor sa sfasie si jos o bordura. De vis. Cartile mele preferate, preferatele lui Mitzu! Se atarna in gheare de cotor! Dar astea sunt lucruri care se intampla cand e singur acasa. Adica, nu citeste cu umani de fata! Musca! Musca bine. Adica musca rau! Ca un caine. Ii mai zic Pitonache cateodata. Si Pisorcila! Si Matzaila! Si Schorlaila! Si Psihopatu ala mic si negru. Torcacila! Purcelu! Pufosila! Mistretu!Bortzoliku! Totolicu. Sirenila! Mitzurel-coada-de-purcel! etc.
         Ca Mitzuru nu-i niciunul! Alb cu negru sau negru cu alb, rasa comunitara. Antisocial. Anti fotografiat. Fricos. Pufos. Afectuos. Sensibil. Suparacios. Sa nu plec de acasa mai mult de trei zile ca nu ma mai iubeste! Si iarta greu.

           Da-mi place ca are spirit competitiv. Ii plac board game-urile. Dixit, Sabotor, Connect... acolo e si Mitzanu`, drept in mijloc :) Nu, "nu ne incurca, nu ne deranjeaza ca se pune peste carti, haide Mitzu si stai in mijlocul mesei... Amin!"

          Da, daca va bate gandul sa va luati o pisica m-astept sa fie si a voastra psihopata. Da o sa va faca viata tare extrem de frumoasa, o sa o/il cautati prin dulapuri cu spaima ca nu il mai gasiti, ca a scapat de acasa. O sa il pieptanati. O sa va feriti sa nu va stea chiar in ochi sau in gura. O sa il duceti la medic mai des decat va duceti pe voi. O sa va treziti noaptea sa vedeti care e faza, ce ii trebuie oare blanosului vostru? O sa il scarpinati! O sa va jucati cu el. O sa il alergati. O sa il speriati cateodata. O sa fie funny, promit eu. O sa ii cumparati lucruri  pe care nu le va folosi niciodata sau extrem de rar. I-am luat o casuta faina in care intra numai daca e incoltit, infricosat si inspaimantat pe deasupra :)! Si noi nu il infricosam. O sa il tineti pe umeri ca sa puteti lucra la calculator.Acum tocmai imi tine de cald pe umar, de exemplu.Veveritzanu` :)  O sa ...
          O pisica in viata voastra e o responsabilitate pe termen lung. Daca va pretuiti prea tare mobila sau covorul, nu suportati ideea ca tre` sa curatati par de mitzani sa nu va luati pisica. Ar fi pacat s-o condamnati la nefericire, Pisica sa va luati cand aveti chef de cineva sa va toarca, sa va faca sa radeti, sa va invadeze, cand sunteti convinsi ca voi ati putea-o dresa pe a voastra. Cercetatorii britanici insista ca poti dresa o pisica sa faca orice vrea. Orice vrea ea pisica :).
          Anul asta domnul Mitzu, cel mai iubit dintre pisiceni a implinit 11 ani. 11 ani cu fericire multa.
Mda, va intrebati daca merita sa ai o pisica? Care mai e si motan? :) Recomand.

Pentru zilele in care simtiti nevoia sa va rasfatati purecosul-mitosu, dom` Mitz sau doamna Mitza, aflati ca s-a deschis cel mai nou shop online Cattitude www.cattitude.ro   de unde puteti achizitiona hrana si accesorii de calitate pe care le puteti comanda usor.  Si, de vreti sa-i construiti un brand sau o pagina web sau poate voua, aruncati un ochi aici www.creative-wings.ro/  la Agentia de Marketing Creative Wings.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu